Cookies: Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του www.familypharmacy.gr και για την βελτίωση της δικής σας εμπειρίας όταν το επισκέπτεστε. Πατήστε το «Χ» για να συνεχίσετε ή καντε κλικ εδω για να μάθετε περισσότερα.

Πολιτική Απορρήτου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
 

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:  ΚΥΡΟΣ ΚΑΒΑΣΑΚΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε – FAMILYPHARMACY.GR

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: https://www.familypharmacy.gr

ΕΔΡΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΤΑΞΑ 7, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ,  Τ.Κ 16675

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: +30 211 411 0579 / +30 211 800 1410

EMAIL: info@familypharmacy.grdpo@familypharmacy.gr

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ οφείλει να προστατεύει  και να διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών / πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος με βάση τις οδηγίες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (679/2016) καθώς και βάση των νόμων του ελληνικού κράτους.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος  και να πραγματοποιηθεί παραγγελία με προϊόντα της εταιρείας, θα ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών στοιχείων από την πλευρά του πελάτη.

Ποια δεδομένα συλλέγονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα;

Κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας, θα ζητηθούν δεδομένα ταυτοποίησης και δεδομένα επικοινωνίας όπως τα παρακάτω:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής)
  • Διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας
  • Αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας (κινητού ή/και σταθερού)
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail (προαιρετική για τους πελάτες επισκέπτες / υποχρεωτική για τους πελάτες με λογαριασμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα)

 

Η εταιρεία επεξεργάζεται τα δεδομένα των πελατών τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997 καθώς και το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), με σκοπό την υλοποίηση της παραγγελίας που δόθηκε από κάθε πελάτη και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ

Όταν ένας επισκέπτης ή πελάτης πλοηγείται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα αποθηκεύει τη δημόσια διεύθυνση IP του επισκέπτη καθώς και το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιεί (browser) με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί την υπηρεσία ανάλυσης επισκεψιμότητας Google Analytics η οποία καταγράφει ανώνυμα δεδομένα από τις επισκέψεις των χρηστών με σκοπό την παραγωγή στατιστικών δεδομένων.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Adwords Pixel η οποία καταγράφει ανώνυμα δεδομένα με σκοπό την παραγωγή στατιστικών δεδομένων όσο αφορα τη χρήση της υπηρεσίας Google Adwords από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Facebook Ads Pixel η οποία καταγράφει ανώνυμα δεδομένα με σκοπό την παραγωγή στατιστικών δεδομένων όσο αφορα τη χρήση της υπηρεσίας Facebook Ads από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων όσο αφορά την παραλαβή και εκτέλεση της παραγγελίας του πελάτη, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφ’ όσον έχει λάβει τη συγκατάθεση του πελάτη, εξουσιοδοτεί τους παρακάτω αποδέκτες για επεξεργασία των δεδομένων:

Α) Οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του ηλεκτρονικού καταστήματος που είναι αρμόδιοι για την εκτέλεση & τιμολόγηση της παραγγελίας του πελάτη καθώς και για την εκπλήρωση πάσης φύσεως υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση μεταξύ πελάτη και ηλεκτρονικού καταστήματος.

Β) Το ηλεκτρονικό κατάστημα συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών πληρωμών & μεταφορών (για παράδειγμα τράπεζες, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων όπως το Paypal, εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών (courier) κλπ.) απαραίτητων για την διενέργεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας ή/και την εξασφάλιση των δεδομένων ή/και την εξυπηρέτηση των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος. 

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών είναι:

  • Η τράπεζα EFG EUROBANK μέσω της οποίας ο πελάτης δύναται να εξοφλήσει την παραγγελία του μέσω πιστωτικής κάρτας 
  • Η εταιρεία PAYPAL Inc μέσω της οποία ο πελάτης δύναται να εξοφλήσει την παραγγελία του μέσω προσωπικού λογαριασμού PAYPAL

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα της παραγγελίας του πελάτη,  εφόσον είναι απαραίτητα για την λειτουργία των υπηρεσιών τους. 

 

Οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς & τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων της ελληνικής νομοθεσίας.

 

Τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούν οι πελάτες, ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα στο ηλεκτρονικό σύστημα της συνεργαζόμενης τράπεζας EFG EUROBANK.

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα συνεργάζεται με εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) με σκοπό την διακίνηση και παράδοση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στους πελάτες του.

 

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφορών είναι οι παρακάτω:

 

Α) TRANS ALL SPACE - ΒΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

B) DHL Express (EΛΛΑΣ) Α.Ε.  Διεθνείς Ταχυμεταφορές

Γ) SKYNET World Wide Express

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών ταχυμεταφορών (courier) έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα της παραγγελίας του πελάτη,  εφόσον είναι απαραίτητα για την λειτουργία των υπηρεσιών τους. 

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών ταχυμεταφορών (courier) είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς & τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων της ελληνικής νομοθεσίας.

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα  κάνει χρήση των πληροφοριών του πελάτη που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής παραγγελίας, προκειμένου το προσωπικό του να επικοινωνήσει με αυτόν σχετικά με:

  • Την παράδοση της παραγγελίας στη διεύθυνση αποστολής
  • Για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη
  • Για επεξεργασία/διαγραφή της ηλεκτρονικής παραγγελίας λόγω ελλείψεων προϊόντων
  • Για ενημέρωση σχετικά με νέα προϊόντα
  • Για ενημέρωση σχετικά με ειδικές προσφορές του www.familypharmacy.gr
  • Για παραλαβή δώρων μετά από κλήρωση διαγωνισμού. 

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα στέλνοντας το αίτημα σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@familypharmacy.gr. 

 

Η προσκόμιση προσωπικών δεδομένων εκ μέρους του πελάτη, σημαίνει ότι συναινεί ώστε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό του ηλεκτρονικού καταστήματος  για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. 

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα  απαιτεί από τους υπαλλήλους του και το τεχνικό προσωπικό της ιστοσελίδας να παρέχουν στους χρήστες-πελάτες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

 

Σε καμία άλλη περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη συναίνεση του πελάτη, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νόμιμης οδού. 

 

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή βάση δικαστικής απόφασης, η συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεγεί online χωρίς την εκ μέρους σας πρότερη συναίνεση όπως για παράδειγμα σε περίπτωση αίτησης των δικαστικών αρχών.

 

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνει ο πελάτης στο ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

 

Χρονικό διάστημα διατήρησης δεδομένων

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί τα δεδομένα των ηλεκτρονικών παραγγελιών για φορολογικούς σκοπούς σύμφωνα με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο.  Τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται στο πληροφοριακό σύστημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων που αφορούν την ασφάλεια  και εμπιστευτικότητα των δεδομένων και την αρχή της νόμιμης επεξεργασίας.

 

Ο πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997

 

Με το παρόν δίνετε τη ρητή συγκατάθεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία των παραπάνω προσωπικών σας δεδομένων, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ μπορείτε να την ανακαλέσετε ή να τροποποιήσετε ανά πάσα στιγμή (άρθρο 2 περ. ια του Ν. 2472/1997 και Άρθρο 7 του Κανονισμού 679/2016). Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων χωρίς προειδοποίηση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

 

Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων για το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ο Κωνσταντίνος Μιρμίρης του Γρηγορίου, κάτοικος Θρακομακεδόνων και το mail επικοινωνίας μαζί του είναι το dpo@familypharmacy.gr .

 

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΛΑΤΗ

Ο πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχει δημιουργήσει προφίλ ή / και έχει πραγματοποιήσει παραγγελίες, έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

 

Δικαίωμα στην διόρθωση δεδομένων – Ο πελάτης μπορεί να κάνει login με τα στοιχεία του (όνομα χρήστη & κωδικό πρόσβασης) και μέσω του link ΕΡΓΑΛΕΙΑ GDPR που βρίσκεται στο μενού Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ μπορεί να τροποποιήσει τα προσωπικά του δεδομένα Όνομα, Επώνυμο, e-mail, κινητό & σταθερό τηλέφωνο. Επίσης μπορεί να τροποποιήσει τον κωδικό πρόσβασης.

Δικαίωμα εναντίωσης σε οποιαδήποτε επεξεργασία των δεδομένων – Εφ’ όσον ο πελάτης εναντιωθεί στην επεξεργασία των δεδομένων του από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αυτή έχει το δικαίωμα να μην προχωρήσει σε εκτέλεση ή/και αποστολή οποιασδήποτε παραγγελίας προς τον πελάτη καθώς τα δεδομένα είναι απαραίτητα για την κατάρτιση & λειτουργία της συμβασης μεταξύ πελάτη & ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Δικαίωμα στη φορητότητα δεδομένων – Ο πελάτης μπορεί να κάνει login με τα στοιχεία του (όνομα χρήστη & κωδικό πρόσβασης) και μέσω του link ΕΡΓΑΛΕΙΑ GDPR που βρίσκεται στο μενού Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ μπορεί να εξάγει σε μορφή CSV τα προσωπικά του δεδομένα, τις διευθύνσεις, τις παραγγελίες καθώς και τις GDPR αιτήσεις που έχει κάνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα – Ο πελάτης μπορεί να κάνει login με τα στοιχεία του (όνομα χρήστη & κωδικό πρόσβασης) και μέσω του link ΕΡΓΑΛΕΙΑ GDPR που βρίσκεται στο μενού Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ μπορεί να ζητήσει μια αναφορά με όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Αφού αιτηθεί να γίνει η αναφορά, θα αποσταλεί από το σύστημα e-mail επιβεβαίωσης στον πελάτη και στη συνέχεια εφ’ όσον ο πελάτης επιβεβαιώσει το αίτημα, το σύστημα θα στείλει 2ο e-mail με όλες τις αιτούμενες πληροφορίες.

Δικαίωμα Διαγραφής Δεδομένων (Δικαίωμα στη λήθη) - Ο πελάτης μπορεί να κάνει login με τα στοιχεία του (όνομα χρήστη & κωδικό πρόσβασης) και μέσω του link ΕΡΓΑΛΕΙΑ GDPR που βρίσκεται στο μενού Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ μπορεί να ζητήσει την αφαίρεση / ανωνυμία των προσωπικών του δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο σύστημα κάνοντας κλικ σε συγκεκριμένο σύνδεσμο. Η διαδικασία θα διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό του πελάτη, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία και δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στον λογαριασμό του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.



COOKIES
Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας από τους ιστότοπους, τους οποίους επισκέπτεσθε και χρησιμοποιούνται ευρέως για την πιο αποτελεσματική λειτουργία των ιστότοπων, για να συγκρατούν στη μνήμη τους τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν και να βελτιώσουν ή/και να εμπλουτίσουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο που επισκέπτεσθε.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις που βλέπετε στον ιστότοπο σχετίζονται περισσότερο με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας.

Δεν χρησιμοποιούμε cookies για να προσδιορίσουμε την ταυτότητά σας, αλλά μόνον για να μπορεί ο ιστότοπος να λειτουργεί καλύτερα με τρόπο που να σας εξυπηρετεί.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ / ΔΙΑΓΡΑΦΗ COOKIES

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies χρησιμοποιόντας τη ρύθμιση στο φυλλομετρητή σας που σας επιτρέπει να αρνείστε τη ρύθμιση ορισμένων cookies. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας για να απενεργοποιήσετε όλα τα cookies (συμπεριλαμβανομένων των βασικών cookies) ενδεχομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημεία του ιστοτόπου μας ή σε άλλους ιστοτόπους που τυχόν επισκέπτεσθε.

Απενεργοποιώντας ένα Cookie ή μια κατηγορία Cookies δεν διαγράφει το Cookie από τον φυλλομετρητή σας. Θα πρέπει να προβείτε σε αυτή την ενέργεια ξεχωριστά στον φυλλομετρητή σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εάν έχετε μια ερώτηση ή μια καταγγελία σχετικά με την πολιτική αυτή, τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας:

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στη διεύθυνση: dpo@familypharmacy.gr

Μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Φαρμακείο Κύρος Καβασακάλης & ΣΙΑ Ε.Ε, Δημάρχου Αγγέλου Μεταξα 7, Γλυφάδα, Τ.Κ 16675, Αθήνα, Ελλάδα

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.